ATP Indianapolis - Andre Agassi meldt zich af

Print
De Amerikaan Andre Agassi heeft zich zaterdag afgemeld voor het ATP-toernooi van het Amerikaanse Indianapolis (800.000 dollar), dat maandag begint. De veteraan - Agassi is met zijn 34 jaar de oudste speler in het circuit - werd deze week op het ATP-toernooi van Los Angeles in de kwartfinales uitgeschakeld door de Duitser Tommy Haas.
Agassi wil zijn deelname aan de US Open niet in gevaar brengen door twee weken achter elkaar te spelen. "Ik vind het erg jammer dat ik me moet afmelden en excuseer me bij die mensen die me graag hadden zien spelen", vertelde de gewezen nummer één van de wereld op een persconferentie. Agassi ondervond in Los Angeles geen hinder meer aan zijn heup, maar wil met het oog op de US Open van eind augustus geen risico's nemen.

De Amerikaan Andy Roddick is titelverdediger in Indianapolis. Er komen ook twee Belgen aan de start: Xavier Malisse en Gilles Elseneer. Malisse (ATP 35) is vrijgesteld in de eerste ronde en speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de match tussen de Fransman Julien Benneteau (ATP 72) en de Amerikaan Jeff Morrison (ATP 107), die zaterdag de halve finales speelde in Los Angeles. Gilles Elseneer (ATP 97) staat in de eerste ronde tegenover een kwalificatiespeler. Bij winst wordt zijn volgende tegenstander de als derde geplaatste Fransman Sébastien Grosjean (ATP 14).

.

Nu in het nieuws