ATP Los Angeles - Duitse finale in LA

Print
De finale op het ATP-toernooi van het Amerikaanse Los Angeles (380.000 dollar) wordt een 100 procent Duitse aangelegenheid. Tommy Haas neemt het daarin later vandaag/zondag op tegen zijn landgenoot Nicolas Kiefer. De twee Duitsers waren in de halve finales respectievelijk te sterk voor de Fransman Cyriel Saulnier en de Amerikaan Jeff Morrison.
Tommy Haas - die in maart na anderhalf jaar blessureleed (twee operaties aan de rechterschouder, nvdr) zijn comeback maakte - haalde het in twee sets van Cyriel Saulnier: 7-5 en 7-5. De Fransman werd vorige week op het ATP-toernooi van Newport ook al gewipt in de halve finales.

Nicolas Kiefer had het niet onder de markt tegen Jeff Morrison, die van de organisatoren een wildcard had gekregen. De 27-jarige Duitser moest de eerste set met 3-6 aan de Amerikaan laten. Hij haalde het uiteindelijk in drie sets: 3-6, 6-2 en 6-4.

Voor Kiefer wordt het zondag de 14e finale (de derde van het jaar na zijn nederlagen in Memphis en Scottsdale) in zijn carrière. De 26-jarige Haas staat al voor de 15e keer in de eindstrijd van een ATP-toernooi. In april won hij in Houston nog van Andy Roddick.

.

Nu in het nieuws