WTA Stanford - Venus Williams en Davenport in finale

De Amerikaanse tennistoppers Venus Williams en Lindsay Davenport spelen vandaag/zondag in eigen land de finale van het WTA-toernooi van Stanford (585.000 dollar).

Belga

De als eerste geplaatste Venus Williams, die het toernooi won in 2000 en 2002, was zaterdag in de halve finales in twee sets te sterk voor haar als zesde geplaatste landgenote Amy Frazier: 6-3 en 6-1. De wedstrijd duurde iets meer dan een uur. Williams verloor in Stanford in drie wedstrijden nog maar negen spelletjes. De oudste Williams-zus, die op Wimbledon al in de tweede ronde werd uitgeschakeld, lijkt haar beste tennis te hebben teruggevonden. Ze kan straks haar derde toernooi van het seizoen winnen, na Charleston en Warschau.

Lindsay Davenport, het tweede reekshoofd, won in haar halve finale in eveneens twee sets van de als achtste geplaatste Venezolaanse Maria Vento-Kabchi: 6-3 en 6-3. Davenport was net als Venus Williams al tweemaal de beste in Stanford: in 1998 en 1999. Ze haalde het toen in de finale telkens van... Venus Williams.

Nu in het nieuws