Politicus slachtoffer van tweede moord in 150 jaar op Norfolk

Print
Een minister uit de regering van Norfolk is maandag het slachtoffer geworden van de tweede moord in 150 jaar op dit eilandstaatje ten oosten van Australië.
De vice-premier en minister van land en milieu Ivens 'Toon' Buffet werd dood gevonden in zijn kantoor. Het was onduidelijk waaraan hij is overleden, maar zijn lichaam vertoonde ten minste één schotwond, aldus de politie. Op de plaats delict is een 25-jarige man aangehouden die dinsdag voor de rechtbank zal verschijnen op verdenking van de moord.

Norfolk, een voormalige strafkolonie van Groot-Brittannië, ligt negentienhonderd kilometer ten noordoosten van Sydney. Het eiland is 34 vierkante kilometer groot en heeft zestienhonderd inwoners, die bijna allemaal direct afstammen van de muiters van het Britse schip HMS Bounty.
De moord op Buffet is de tweede in 150 jaar, na de moord op een 29-jarige vrouw uit Sydney in maart 2002. Die moord is nog onopgelost, ondanks het feit dat van bijna alle inwoners op het eiland vingerafdrukken zijn afgenomen.
Nu in het nieuws