3.200 kandidaat-gevangenisbewakers in Hasselt

Print
In de Hasseltse Grenslandhallen zijn zaterdagmorgen ruim 3.200 kandidaten opgedaagd voor de schriftelijke selectieproeven van penitentiair beambten voor de strafinrichtingen van Antwerpen, Hasselt, Tongeren, Hoogstraten, Merksplas, Wortel, Mechelen en Turnhout.
58 procent van de kandidaten kwam uit Limburg en 27 procent uit Antwerpen, aldus Cindy Dewaele van het selectiebureau van de overheid Selor, die hoopt op minstens 500 geslaagden. Tijdens deze schriftelijke selectieproeven kregen de kandidaten meerkeuzevragen voorgeschoteld waarin gepeild werd naar hun algemene kennis en naar hun vermogen om op een sociale en rechtvaardige manier met anderen om te gaan. Kandidaten moesten ten minste 20 jaar oud zijn en de Belgische nationaliteit hebben. Een specifiek diploma om aan de selectieproef deel te nemen was niet vereist.

Voor de nieuwe gevangenis in Hasselt zijn zo'n 340 mensen nodig. Die opent in het najaar de deuren. In een eerste fase zal er opgestart worden met het personeel uit de oude gevangenis van Hasselt en de gesloten gevangenis van Tongeren, aangevuld met andere mutaties.
MEEST RECENT