WNBA-seizoen gedaan voor Ann Wauters bij New York

Ann Wauters sukkelt met een stressfractuur aan de rechtervoet en zal vermoedelijk een punt moeten zetten achter haar seizoen in de WNBA, waarin ze deze zomer speelde voor New York Liberty.

Belga

De Belgische heeft al enkele weken last van haar voet, en kreeg de strenge diagnose te horen na medische onderzoeken in New York. Haar onbeschikbaarheid wordt op zes tot acht weken geschat. Er is weinig kans dat ze dit seizoen nog in actie komt voor Liberty. "Ik ben zeer ontgoocheld", gaf Wauters mee. "Ik heb nog niet mijn beste spel kunnen laten zien in New York, en dit jaar zal het moeilijk zijn om dat nog te kunnen doen. Ik hoop volledig te kunnen herstellen en me maximaal te kunnen voorbereiden op mijn Russisch avontuur."

Ann Wauters speelt volgend seizoen voor Samara. Ze is de derde speelster van New York die zich deze zomer blesseert. New York liep donderdag tegen zijn negende verlies in elf wedstrijden aan. Zonder Wauters ging het de boot in tegen de Washington Mystics (54-71) in het eigen Madison Square Garden. Liberty staat nu laatste in de Eastern Conference.