Rally van Argentinië - Duval stevig 4e na dag 1

Print
Onze landgenoot François Duval (Ford Focus WRC) staat na de eerste dag van de Rally van Argentinië, de 8e WK-manche van het seizoen, op een vierde plaats, met ongeveer twee minuten achterstand op de derde (Sébastien Loeb) en evenveel voorsprong op de vijfde (Kristian Sohlberg). Na het uitvallen van teamgenoot Markko Märtin (Ford Focus WRC) verwacht het team dat Duval zeker punten pakt.
Duval begon voorzichtig aan de wedstrijd: "Ik had geen goed gevoel in de wagen, die niet reageerde zoals ik wilde, vooral bij het remmen. We zijn trouwens in de fout gegaan amper 150 meter na de start van de eerste proef. We hadden geluk dat we helemaal niets geraakt hebben. Op de volgende proef zorgde het doorkruisen van een rivier voor problemen, want onze motor draaide even op drie cilinders. Gelukkig kwam hij er snel weer door, zodat we de eerste etappe zonder teveel problemen konden afwerken".

Co-piloot Stéphane prévot toonde zich ook tevreden, ondanks enkele problemen: "De ophanging achteraan is geplooid en dat beïnvloedde de wegligging. De balans was niet goed op deze proeven, wat vooral merkbaar was in de snelle situaties. Maar François had de wagen goed onder controle en we mogen tevreden zijn over onze positie na een uiterst moeilijke eerste dag".
MEEST RECENT