FBI waarschuwt voor rekrutering van niet-Arabieren door al-Qaeda

De Amerikaanse federale politie FBI waarschuwt dat de terreurgroep al-Qaeda mogelijk gaat beginnen met de rekrutering van niet-Arabieren voor het uitvoeren van aanslagen in de VS. Zo blijkt uit de berichtgeving in de Amerikaanse media.

Belga

De waarschuwing stond in het wekelijkse alarm bulletin van het FBI, dat naar 18.000 ordehandhavingsagentschappen wordt gestuurd, aldus CNN. Het vinden van mensen met een Amerikaans staatsburgerschap of legale verblijfsvergunning voor het plegen van een aanslag zou de mogelijkheid vergroten voor al-Qaeda om in de VS een aanslag te plegen. Dat staat volgens CNN in het bulletin van het FBI. Volgens de Amerikaanse regering zijn er aanwijzingen dat al-Qaeda vastbesloten is om in de zomer of in de herfst toe te slaan in de Verenigde Staten.

Door de fanatieke interpretatie van de islam door al-Qaeda verkiest de terreurorganisatie mannen tussen de 18 en 35 jaar oud voor het uitvoeren van de aanslagen, aldus het FBI. Maar ook vrouwen zouden gerekruteerd kunnen worden. Vooral uit gebieden waar de islam als meer liberaal wordt beschouwd zoals Noord- en Oost-Afrika.