Brandt (Lotto) uit Tour gezet na positieve dopingcontrole

Onze landgenoot Christophe Brandt, uit de Tour gezet na een positieve controle, begrijpt er volgens de ploegleiding helemaal niets van.

"Christophe Brandt houdt zijn onschuld staande en begrijpt niet wat er aan de hand is", aldus manager Christophe Sercu. "Hopelijk brengt de tegenexpertise meer duidelijkheid. Als die ook positief uitvalt, bestaat de kans dat Brandt door Lotto-Domo op staande voet ontslagen wordt."

"Ik val echt uit de lucht, iedereen is enorm verrast" aldus sportdirecteur Hendrik Redant. "Wat me eveneens enorm verbaast is het gevonden product dat vooral gebruikt wordt bij de behandeling van heroine- en morfinegebruikers. Ik zie er echt het nut niet van in voor een renner. Cristophe is de laatste van wie men zoiets verwacht. Wij zijn zwaar onder de indruk. Het is steeds erg, of het nu de Tour is of een gewone wedstrijd".

"We hebben besloten Christophe uit de wedstrijd te nemen. Dat is het beste wat we konden doen. Het is nu wachten op de uitslagen van de tegenexpertise" voegde Redant er aan toe.

Christophe Brandt is 27 jaar en debuteerde in 2000 als prof bij Saeco. Een jaar later stapte hij over naar Lotto. Hij behaalde tot op heden een overwinning: de Druivenkoers van Overijse in 2002. Brandt was aan zijn derde Tour begonnen. Twee jaar geleden was hij 35ste, vorig jaar 52ste. In de voorbije Giro finishte hij op een fraaie veertiende plaats.

Nu in het nieuws