Van Volcem (VLD) heeft geen recht op zetel

Print
De juridische dienst van het Vlaams Parlement meent niet dat Mercedes Van Volcem (VLD) haar partijgenoot Vincent Van Quickenborne mag opvolgen als hij de eed niet aflegt.
Van Quickenborne, federaal staatssecretaris, werd op 13 juni samen met drie andere kandidaten van VLD-Vivant verkozen in West-Vlaanderen, maar gaat niet zetelen in het Vlaams Parlement. Volgens Van Volcem, die vierde op de lijst bij de effectieven stond, komt het niet aan opvolger Karlos Callens toe om Van Quickenborne op te volgen, maar wel aan haar.

Van Quickenborne is niet geinstalleerd en heeft de eed niet afgelegd in het Vlaams Parlement en wordt daarom niet door zijn opvolger opgevolgd, maar door de volgende effectieve kandidaat, zo voert Van Volcem aan. Haar stelling wordt betwist door de juridische dienst van het Vlaams Parlement.
Op 13 juni heeft het hoofdbureau van de kieskring de lijst van de effectieve verkozenen in West-Vlaanderen goedgekeurd en de lijst van de opvolgers. Het is met die lijsten dat er rekening wordt gehouden, aldus de juridische dienst.

.

Nu in het nieuws