Britse prof woedend over uitspraken prins Charles over koffie tegen kanker

De Britse troonopvolger prins Charles (55) heeft met zijn uitspraak over het feit dat een dagelijkse hoeveelheid koffie een goed afweermiddel voor kanker zou zijn heel wat reactie uitgelokt.

Onder meer professor Michael Baum van de Londense universiteit reageerde furieus in een open brief, die vandaag in het vaktijdschrift 'British Medical Journal' werd gepubliceerd.

"Ik heb al 40 jaar beroepservaring. U kan enkel steunen op het toeval van uw geboorte", schrijft Baum in de open brief. "Het is ongehoord van prins Charles om kankerpatiënten te beïnvloeden om middelen te gebruiken die geen enkele wetenschappelijke grond hebben".

Tijdens een toespraak had prins Charles het over een kankerpatiënt die door de artsen was opgegeven maar uiteindelijk toch nog genas door het volgen van het Gerson-dieet, een dieet dat mensen aanraadt om veel groenten te eten en dagelijkse een bepaalde hoeveelheid koffie te drinken. De Britse prins zet zich al meer dan 20 jaar in voor de promotie van alternatieve geneeskunde.

Nu in het nieuws