"Bas Leinders leverde vrijdag uitstekend werk"

Bas Leinders leverde vrijdag bij de twee vrije trainingen voor de GP van Engeland in Silverstone uitstekend werk voor het Wilux Team Minardi Cosworth.

Belga

Het wisselvallige weer inspireerde de verantwoordelijken van Minardi tot voorzichtigheid. Dat betekende dat Bas Leinders, de officiële testpiloot van het team van Paul Stoddart, de ochtendlijke sessie gebruikte om verschillende bandentypes uit te testen, aan het stuur van een volgetankte eenzitter. Nadat hij eens te meer sneller reed dan zijn teamgenoten in dezelfde omstandigheden, werd hij logischerwijze op een seconde per ronde gereden toen zijn ploegmakkers besloten referentietijden te rijden met een bijna lege brandstoftank.

In de namiddag veranderde de context, want de Belgische piloot kreeg ook de kans te rijden met een minimum aan brandstof aan boord. Meer was er niet nodig voor Bas om enkele tienden sneller te draaien dan Zsolt Baumgartner die echter wel problemen kende met de versnellingsbak. Leinders strandde uiteindelijk op twee tienden van een seconde van de tijd van Gianmaria Bruni.

Bas Leinders, die het verschil maakte in de snelle bochten, verloor ook een beetje tijd op de rechte stukken, omdat zijn motor iets ouder is dan die van de titularissen van Minardi. Meer was er niet nodig voor Paul Stoddart, de manager van het Italiaanse team, om zich persoonlijk tot de Belgische pers ter plaatse te richten. "Paul kwam persoonlijk bevestigen dat ik uitstekend werk had geleverd, wat vertaald had kunnen worden in een veel betere chrono, indien de omstandigheden me gunstiger gezind zouden geweest zijn. Zijn gebaar is voor mij een serieuze aanmoediging voor de toekomst" aldus onze landgenoot die het bezoek kreeg van basketter Dennis Rodman, de NBA-speler die volgend jaar in de kleuren van New-York zal uitkomen.