Door kogel verlamde tiener wil wapenfabriek overkopen

Print
Een Amerikaanse tiener uit Californië die tien jaar geleden verlamd raakte door een kogel heeft vrijdag bij een faillissementsrechtbank een bod gedaan op een wapenfabriek zodat hij die kan sluiten.
De 17-jarige Brandon Maxfield haalde in totaal 175.000 dollar op (141.000 euro), voornamelijk via zijn website, om het inmiddels bankroete Bryco Arms uit Costa Mesa te kopen. Hij wil er de onderdelen voor zeventigduizend wapens omsmelten en de fabriek definitief sluiten.

Maxfield werd in 1994 geraakt door een kogel toen een babysitter een Bryco-pistool wilde ontladen. Sindsdien is de jongen vanaf de hals verlamd. Een jury kende de jongen in 2003 51 miljoen dollar aan schadevergoeding toe. Van dat bedrag moest stichter Bruce Jennings en diens distributiebedrijf 24 miljoen dollar betalen. Maxfield heeft inmiddels 8,7 miljoen dollar gekregen van andere beklaagden in de zaak maar nog geen cent van Bryco of Jennings zelf. Enkele dagen na het verdict verhuisde Jennings naar Florida, waar hij persoonlijk faillissement en dat van Bryco aanvroeg. Hij leidde er sindsdien echter ook een luxeleventje.
Het bod van Maxfield lag 25.000 dollar hoger dan het reeds door de rechter geaccepteerde bod van Paul Jiminez, de voormalige eigenaar van het bedrijf. Volgens Bryco is Maxfield te laat met zijn bod, maar dat wordt bestreden door de advocaten van de jongen.
www.brandonsarms.org

.

Nu in het nieuws