Britse regering verplicht uniform voor elke school

Print
In een poging de normen en waarden op Britse scholen te verbeteren, heeft de Britse regering het plan opgevat om het uniform verplicht te maken op elke school. Momenteel heeft 20 procent van de Britse scholen geen uniform. Dat heeft minister van onderwijs Charles Clarke donderdag bekendgemaakt.
Uit peilingen is gebleken dat veel scholen en ouders het idee van een uniform wel zien zitten. Velen denken dat het bijdraagt aan de verbetering van de discipline. Op dit moment bepalen de scholen zelf of hun leerlingen een uniform moeten dragen en hoe dat uniform eruitziet.

Het besluit van de regering om het uniform verplicht te maken, maakt deel uit van een vijfjarenplan om het onderwijs in Groot-Brittannië te verbeteren. Leraarsvakbonden en onderwijsexperts reageren voorzichtig optimistisch op het voorstel. "Het verbetert het ethos van een school en wordt vaak door de ouders gesteund. Het haalt verschillen weg die kunnen bestaan als er geen uniformplicht is", aldus David Hart van de Nationale Raad van Hoofdonderwijzers.
Hart waarschuwde echter ook voor problemen. Kinderen van ouders die het uniform niet kunnen betalen, dreigen extra problemen te krijgen op school zoals pesterijen.

.

Nu in het nieuws