Maak eens een praatje met je bet-bet-betovergrootouders

Print
Steek je tijd niet langer in spiritistische seances, gooi je ouija-plankje weg en schrap je afspraak met je 'medium': voortaan kan je rechtstreeks communiceren met de doden.
 
Dat is althans het idee van een Amerikaanse uitvinder die een patent heeft genomen op een communicatiesysteem op basis van een videokanaal dat wordt ingebouwd in de grafzerk.
 
Volgens mediaberichten heeft Robert Barrows uit Californië een patent genomen op een holle grafzerk met een ingebouwde flatscreen (met drukfuncties). In de graftombe wordt voorts een computer met een harde schijf of een geheugenchip ingebouwd dat de overledene moet toelaten om zelf ook te antwoorden via videoboodschappen.
 
De elektriciteit voor het videosysteem zou gehaald worden uit het lichtsysteem van de begraafplaats. Om te vermijden dat verschillende 'voices from the dead' tegelijk opstijgen en zo een kakofonie aan naburige grafstemmen veroorzaken, is ook gedacht aan een systeem met draadloze hoofdtelefoons.
 
Volgens uitvinder Barrows zou het systeem net zo gewoon moeten worden als het opmaken van een testament. Hij geeft ook enkele tips voor mogelijke boodschappen. Zo kan je bijvoorbeeld jou versie van de feiten meegeven, je kan iets goedmaken tegenover de overledene of je kan ook liefdesboodschappen sturen naar je overleden geliefde.

.

Nu in het nieuws