Veurnes gerecht rolt deel drugsmokkelnetwerk op

Het gerecht van Veurne heeft een deel van een drugsmokkelnetwerk tussen ons land en Groot-Brittanië opgedoekt.

Belga

BR> Woensdagnacht werden drie Britten gearresteerd toen ze met een opblaasbaar bootje aanspoelden op het strand van Oostduinkerke. Twee van hen, een 44-jarige en een 53-jarige uit de regio Kent, zijn aangehouden, een derde Brit die eigenlijk een helper was, is opnieuw op vrije voeten.

Na een grondige zoekactie in de duinen tussen Oostduinkerke en Koksijde kon 8,4 kilogram cocaïne van zeer goede kwaliteit die in een draagtas was verstopt, worden gevonden. De drugs hebben een straatwaarde die varieert tussen 20.000 en 30.000 pond per kilogram en waren bestemd voor de Britse markt. Sinds hun arrestatie woensdagnacht tot vandaag zijn Civiele Bescherming, Krijgsmacht en politie in de weer geweest om de duinen tussen Oostduinkerke en Koksijde af te zoeken naar de drugs. Pas zaterdagvoormiddag werd de draagtas gevonden.

Al verschillende maanden werken de politiediensten van het gerechtelijk arrondissement Veurne samen met hun Britse collega's en de scheepvaartpolitie omdat ze al vermoedden dat er sprake was van mensen- of drugssmokkel tussen beide landen. De twee Britten die nu in de cel zitten, werden ook al op 14 mei dit jaar al eens gearresteerd toen ze met een bootje aanspoelden aan de Westkust. Toen konden de vermoedens niet hard gemaakt worden en werden ze opnieuw vrijgelaten.

Nu in het nieuws