Grootscheepse politieactie in Brusselse agglomeratie

Print
Tijdens een grootscheepse politieactie, met codenaam FIPA 11 (Full Integrated Police Action), werden in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Brusselse agglomeratie 180 agenten van de zes Brusselse politiezones en federale politie ingezet.
Ze bemanden een twaalftal controleposten, patrouilleerden met een tiental bijkomende teams op het grondgebied en zetten een vijftigtal agenten speciaal in de metro- en treinstations in.
Operatie FIPA 11 had als voornaamste doel de strijd tegen autodiefstal en -inbraak (en in het bijzonder car- en homejackings) en op de tweede plaats de strijd tegen criminaliteit op de weg en criminaliteit in het algemeen, zo meldt een communiqué van de politie.

Meer dan 300 voertuigen en 468 personen werden gecontroleerd. Daarbij werden negen gerechtelijke arrestaties gemaakt, van wie vijf personen voor gewelddadige diefstal, een voor auto-inbraak en twee voor inbraak en diefstal in een woning, deze laatste drie op heterdaad, werden 18 geseinde personen ingerekend, zes administratieve pv's opgesteld, waarvan vier voor illegalen, 36 gerechtelijke pv's en 29 pv' voor verkeersinbreuken opgesteld en werden negen rijbewijzen wegens dronkenschap achter het stuur ingetrokken.
De komende maanden zullen nog meer FIPA-acties volgen, teneinde de strijd tegen de criminaliteit in de hoofdstad op te voeren.

.

Nu in het nieuws