Riemst naar Raad van State tegen verlenging startbaan Bierset

Print
De gemeente Riemst stapt naar de Raad van State (RvS) om de bouwvergunning te laten vernietigen die Waals minister van ruimtelijke ordening Milieu Michel Foret aan de Waalse regionale luchthaven Bierset afleverde voor de verlenging van de start - en landingsbaan met 413 meter.
Dat heeft burgemeester Jan Peumans (N-VA) van Riemst in een reactie laten weten.

De Riemsterse burgemeester wil samen met de provincie Limburg en de buurgemeenten Hoeselt en Bilzen bij Vlaams minister van leefmilieu Jef Tavernier (Groen!) aandringen op een gerechtelijke procedure. Die is volgens Peumans gerechtvaardigd omdat het Vlaamse gewest nooit officieel op de hoogte gebracht werd van de uitbreiding van de start - en landingsbaan van Bierset.

Zowel de gemeente Riemst als Bilzen en Hoeselt ondervinden al jarenlang hinder van nachtvluchten van en naar Bierset. Peumans vreest er naar eigen zeggen voor dat de verlenging van de start - en landingsbaan nog zwaardere vliegtuigen zoals de Boeing 747 over Riemst en de buurgemeenten zullen vliegen en dat de nachtrust van de inwoners daardoor grondig verstoord zal worden.

In het kader van de geplande uitbreiding van de start - en de landingsbaan overhandigde Peumans eind december vorig jaar een duizendtal bezwaarschriften aan zijn Waalse collega Mottard. Ook de bestendige deputatie van de provincie Limburg en toenmalig milieuminister Ludo Sannen (Groen!) tekenden officieel bezwaar aan tegen de geplande verlenging.

.

Nu in het nieuws