22-jarige Neerpeltse studente neergestoken in Leuven

In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond 2u een 22-jarige studente L.O. van de K.U.Leuven in Leuven neergestoken in een dreef die naar de Tervuursevest leidt.

De jonge vrouw, afkomstig uit Neerpelt, kreeg een messteek in de hals. Ze werd met levensbedreigende verwondingen naar het UZ Gasthuisberg in Leuven overgebracht, maar is inmiddels buiten levensgevaar.

"De studente kwam terug van een feestje en legde haar fiets vast aan de ketting toen ze werd aangerand onder bedreiging van een mes. Tijdens de schermutseling heeft de dader gebruik gemaakt van het mes en het slachtoffer diep in de hals getroffen", aldus parketwoordvoerder Patrick Vits.

Volgens de Leuvense hoofdcommissaris Wim Geens, die zondag niets kwijt wou over de stand van het gerechtelijk onderzoek wordt het voorval door de lokale recherche met de hoogste prioriteit onderzocht. "We hopen dat we hem kunnen pakken vooraleer hij terug kan toeslaan. Alle competenties en middelen waarover we beschikken worden hiervoor ingezet evenals mogelijke verbanden met andere feiten geanalyseerd", aldus Geens.

Nu in het nieuws