Gentse ziekenhuizen overbelast door City Parade

Naar het einde van de City Parade en tijdens de after-party in de Gentse haven, zijn 450 feestvierders verzorgd moeten worden en zijn er 128 naar het ziekenhuis gebracht. Het merendeel wegens misbruik van illegale drugs.

Belga

Dat zegt Gents politiewoordvoerder Steven De Smet.

"De problemen met illegale drugs bij techno-evenementen worden steeds groter", aldus De Smet. Op een bepaald moment is zelfs het medische rampenplan B afgekondigd. Omdat de ziekenhuizen in de buurt de toevoer van feestgangers niet meer konden slikken, zijn er opnames geweest tot in Aalst, Lokeren, het Waasland. Omstreeks 7.00u zondagmorgen lagen nog 102 fuivers in het hospitaal.

Gisteren waren zowat 180.000 feestlustigen komen opdagen voor de City Parade, een karavaan van rijdende discotheken. Volgens de organisatoren waren het er zelfs 250.000 à 300.000.

Het gebeuren startte met een warming up-party op een plein naast het Gentse Dampoortstation, gevolgd door de optocht van de opleggers richting haven, waar tot 4.00u zondagmorgen gefuifd is. Op dat uur waren er nog 7.000 fuivers op het terrein aan de Farmanstraat aanwezig.

Grote incidenten zijn er niet geweest, zegt Steven De Smet. Hij vraagt de organisatoren zich wel te bezinnen over het misbruik van drugs op dergelijke happenings. Er zijn 49 gerechtelijke feiten geweest, waarvan 11 druggrelateerd. Eén minderjarige is ook doorverwezen naar de jeugdrechter in Brugge in verband met drugs.