Antwerpse moslimgemeenschap veroordeelt steekpartij in Wilrijk

De organisatie van Antwerpse moskeeën veroordeelt de aanval op een joodse jongen in Wilrijk. "In naam van de moslimgemeenschap willen wij ons ongenoegen uiten tegen diegenen die het samenleven in harmonie willen ondermijnen. We veroordelen elke vorm van blinde agressie. (...) De gebeurtenissen in Wilrijk zijn onaanvaardbaar", zo staat zondag te lezen in een mededeling van de Antwerpse moskeeën.

Belga

Donderdagavond werd een jongeman van joodse afkomst neergestoken in Wilrijk. Samen met enkele medestudenten van de Talmoedhogeschool werd hij belaagd door een groep Noord-Afrikaanse jongeren. De joodse jongen kreeg een messteek in de rug.

De organisatie van Antwerpse moskeeën betreurt het incident en hoopt dat er een einde komt aan "de polarisatie tussen de verschillende bevolkingsgroepen". "Mensen die de vreemdelingenhaat stimuleren, of het nu tegen joden of moslims gericht is, moeten gestraft worden", zo luidt het.

De moslimorganisatie benadrukt ook dat er geen sprake is van "een georganiseerde haatcampagne" tegen de joodse gemeenschap. "Integendeel. Jammer genoeg hebben wij vaak af te rekenen met pesterijen", zo luidt het nog.