Ahern polst Barroso over voorzitterschap Commissie

Print
De Ierse premier Bertie Ahern heeft gisteren gezegd dat hij de Portugese premier José Durao Barroso gaat vragen of hij de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie wil worden.
Ahern zei dat hij nog met ongeveer de helft van de 25 Europese staatsleiders moest praten over de kandidatuur van Barroso.

De Europese socialisten zeiden zaterdag dat zij geen conservatieve kandidaat zullen steunen als die niet in staat is om de bevolking enthousiaster te maken over de EU. Ze eisten dat de keuze aan kandidaten verbreed wordt.

José Manuel Durao Barroso zelf houdt inmiddels de lippen op elkaar. Hij zwijgt voorlopig over zijn kandidatuur voor het voorzitterschap. Ook de Portugese president Jorge Sampaio waarschuwt voor voortijdige speculaties over het voorzitterschap. Wel stelt hij luidop dat het een hele eer zou zijn voor Portugal.
De Portugese oppositie is intussen gestart met een campagne om nieuwe verkiezingen te eisen. De voornaamste oppositiepartij, de socialisten, hebben de afgelopen Europese verkiezingen overtuigend gewonnen.

.

Nu in het nieuws