Busongeval Poitiers: bestuurder in de cel

Print
De bestuurder van de Marokkaanse autobus die dinsdagavond verongelukte in Poitiers, is in de nacht van vrijdag op zaterdag in voorlopige hechtenis geplaatst.
Dat maakte de Franse politie bekend. Bij het ongeluk kwamen twaalf mensen om het leven en raakten een 35-tal anderen gewond.
Volgens het parket stemt de versie van de feiten die de bestuurder geeft niet overeen met die van enkele overlevende passagiers. Die zeggen dat de chauffeur de controle over het stuur verloor nadat hij een vrachtwagen voorbijstak. Daarna zou het voertuig van richting zijn veranderd en gekanteld. De bestuurder zelf zegt dat het ongeluk veroorzaakt werd door een voertuig dat hem probeerde in te halen.
Het parket gaf ook aan dat het een onderzoek start naar de maatschappij Kabbour, over de "wettelijke voorwaarden en transporttechnieken" van het bedrijf. Volgens hen zijn de veiligheidsvoorschriften duidelijk geschonden. Zo had de aanhangwagen geen remmen, vlakke banden en was de bestuurder het voertuig onvoldoende meester. De onderzoeksrechter zal ook de tachograaf van de bus laten onderzoeken.
Nu in het nieuws