23 Brusselse phone shops gesloten

Print
Zo'n 120 politiemensen en controleambtenaren hebben vrijdag in Brussel 36 telefoonwinkels gecontroleerd. Geen enkele winkel bleek in orde met de fiscale regelgeving en 23 belhuizen werden gesloten.
Volgens de overheid was 'operatie Tam Tam 2' een groot succes. Van de 36 gecontroleerde phone shops was er geen enkele in orde met de fiscale regelgeving inzake btw en andere belastingen. 23 van hen werden gesloten wegens het ontbreken van een licentie van het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT), niet betalen van gemeentebelasting, tewerkstellen van illegalen of andere inbreuken. Zo maakten agenten verschillende pv's op voor overtredingen van de sociale wetgeving en arbeidsreglementering.
Tijdens de operatie deed de politie ook verschillende aanhoudingen. Zo troffen agenten in totaal 30 illegalen aan. Twee mensen werden gerechtelijk aangehouden voor valsheid in geschrifte en heling. Acht personen stonden geseind. Drie mensen verstoorden de openbare orde.
Op 20 en 21 april vond al eens een eerste operatie Tam Tam plaats. Toen controleerde de politie en controleambtenaren 49 belhuizen. Dertig winkels werden onmiddelijk gesloten omdat hun licentie ontbrak.
Nu in het nieuws