Republikeinen vergelijken Kerry met Hitler

Print
De woordvoerder van de Amerikaanse Democratische presidentskandidaat John Kerry eist dat de Republikeinse partij een spot van het scherm haalt waarin Kerry vergeleken wordt met Hitler.
De video n.a.v. de presidentsverkiezingen in november, werd verspreid via de internetsite van de herverkiezingscampagne van de Amerikaanse president George W. Bush en maakt een gelijkenis tussen de Democratische kandidaat John Kerry en zijn medestanders. Die medestanders zijn onder meer de filmmaker Michael Moore, voormalig vice-president Al Gore en Adolf Hitler. Hitler is te zien op een rode achtergrond terwijl hij een menigte toespreekt, kort nadat Al Gore en Michael Moore aan bod komen.
Volgens Phil Singer, woordvoerder van de Democratische campagne, proberen de Republikeinen een vergelijking te maken tussen senator Kerry, de Democraten en Hitler. Singer eist de onmiddellijke verwijdering van de beelden, evenals verontschuldigingen.
Het feit dat Bush het gepast vindt beelden van Hitler te gebruiken in zijn verkiezingscampagne roept volgens Singer serieuze vragen op over zijn bekwaamheid om opnieuw vier jaar in het Witte Huis door te brengen.
Nu in het nieuws