Kosten Olympische Spelen naderen zes miljard euro

Print
De kosten van de Olympische Spelen die deze zomer in Athene worden gehouden naderen de zes miljard euro, 30 procent meer dan bij aanvang was begroot. Dat heeft de Griekse minister van financiën Giorgos Alogoskoufis donderdag bekendgemaakt.
Volgens medewerkers van de Griekse regering wordt na 29 augustus, de slotdag van de Spelen, pas exact duidelijk hoe veel het evenement heeft gekost. Sombere analisten schatten dat Griekenland er zo'n tien miljard euro aan kwijt zal zijn en een jarenlange financiële crisis tegemoetgaat.
Alogoskoufis wilde niet zeggen waardoor de kosten van de Spelen zo hoog oplopen. Vermoed wordt dat de extra veiligheidsmaatregelen en het wegwerken van de achterstand in de bouwwerkzaamheden aan stadions het meeste geld hebben gekost. Alogoskoufis zei wel dat de hoge kosten van de Spelen het voor Griekenland extra moeilijk maken om te voldoen aan de door de Europese Unie gedecreteerde begrotingsregels. De EU geeft Griekenland naar verwachting op 24 juni een nieuw pakket maatregelen die het land in staat moeten stellen zijn begrotingstekort onder de voorgeschreven 3 procent van het bruto binnenlands product te krijgen.

.

Nu in het nieuws