Federer en Serena Williams eerste reekshoofd op Wimbledon

Print
De Zwitser Roger Federer en de Amerikaanse Serena Williams zijn bij het grastoernooi van Wimbledon, dat maandag in Londen van start gaat, aangeduid als eerste reekshoofd.
Titelverdediger Federer (ATP-1), onlangs winnaar van het grastoernooi van het Duitse Halle, gaat de Amerikaan Andy Roddick (ATP-2), vorige week laureaat op het toernooi van Queen's vooraf.
Derde reekshoofd is de Argentijn Guillermo Coria (ATP-3), de ongelukkige verliezende finalist op Roland Garros. Diens landgenoot David Nalbandian (ATP-4) is als vierde geplaatst, de Britse thuisspeler en viervoudig halvefinalist Tim Henman (ATP-6) als vijfde.

Bij de vrouwen is, in afwezigheid van de twee eerste speelsters op de wereldranglijst, onze landgenotes Justine Henin-Hardenne (virus) en Kim Clijsters (blessure aan de linkerpols), Serena Williams (WTA-10) het nummer een op de plaatsingslijst. De Russische Anastasia Myskina (WTA-3), winnares van Roland-Garros, is tweede reekshoofd, Venus Williams (WTA-8) is als derde geplaatst.
De voorbije twee jaar won Serena Williams de titel op de All England Tennis Club, terwijl zus Venus in 2000 en 2001 de beste was.

.

Nu in het nieuws