Martina Navratilova in enkelspel Wimbledon

Martina Navratilova heeft woensdag bevestigd dat ze deelneemt aan het grastoernooi van Wimbledon, het derde Grand Slam-toernooi van het jaar. Tien jaar na haar laatste deelname in Londen, aanvaardde de Amerikaanse van Tsjechische afkomst een wild card.

De 47-jarige Navratilova, die zondag in de tweede ronde van de kwalificaties van het toernooi van Eastbourne met 6-4 en 6-2 verloor van de Russische Elena Likhovtseva, nam de beslissing naar eigen zeggen twee dagen geleden. Kleine blessures aan enkel en knie deden haar twijfelen, maar de knoop is dan toch doorgehakt.

"Waar ik toch een beetje voor vrees, is mijn lichaam. Op Roland Garros had ik pijn, maar als ik hier enkele matchen gespeeld heb, loopt het wel los. Ik hou gewoon zo van dit spelletje, het is echt leuk. Het interesseert me niet wat mensen lezen of schrijven, ik wil gewoon tennissen", verklaarde de achttienvoudige Grand Slam-winnares.

Haar laatste enkelspel op de All England Lawn Tennis Club van Wimbledon dateert al van 1994, toen ze de finale verloor van de Spaanse Conchita Martinez. Navratilova won op Wimbledon negen titels in het enkelspel.

Op Roland Garros ging Navratilova er dit jaar nog kansloos in de eerste ronde uit, na 6-1 en 6-3 verlies tegen de Argentijnse Gisela Dulko.

Nu in het nieuws