Voorverkoop voor 24de Gordel gestart

Print
Carla Galle, commissaris-generaal van het BLOSO, heeft donderdag in Zaventem het startschot gegeven van de voorverkoop voor de 24de Gordel. Deze grootste sportieve eendagsmanifestatie in Vlaanderen vindt dit jaar plaats op zondag 5 september. Na een jarenlange daling zat het aantal deelnemers vorig jaar (80.214) weer in de lift.
Het programma bevat vanuit de trefpunten Sint-Genesius-Rode, Dilbeek, Overijse en Zaventem een uiteenlopend gamma wandel- en fietstochten. Voor gezinnen met kinderen zijn er wandelingen vanaf 6 km (Waterwandeling in Overijse) of fietstochten vanaf 10 km (Sint-Genesius-Rode). Voor goed getrainde Gordelaars loopt dit op tot 28 km (Landschappenwandeling in Sint-Genesius- Rode) en 150 km (Gordel voor Wielertoeristen). De echte Gordel blijft de 100 km lange fietstocht langs 18 Vlaamse gemeenten rond Brussel. In Overijse is er mogelijkheid tot mountainbiken.
Wie zich inschrijft voor 4 september betaalt 3 euro per persoon. Op de dag zelf is dat 5 euro. Inschrijven kan via meer dan 2.500 plaatsen (gemeenten, NMBS- loketten, KBC-kantoren, Gordeltrefpunten, Bloso-centra...). In NMBS-stations kan men tegen 10 euro een all-in biljet kopen waarin de prijs van de treinreis en deelname aan Gordel begrepen is. Het Gordellied wordt deze keer gezongen door de jongerenband Spring. In Dilbeek en Sint-Genesius-Rode is er mogelijkheid tot kamperen.
Voor meer inlichtingen: Gordelsecretariaat, Dorpsstraat 43, 1640 Sint-Genesius-Rode 02/380.44.44.

.

Nu in het nieuws