Be One-stadsradio's starten maandag in negen steden

Vanaf maandag starten in negen Vlaamse steden de Be One-stadsradio's. Het netwerk richt zich met een aanbod van pop- en rockhits uit de jaren tachtig en negentig tot de "actieve luisteraar" van 20 tot 50 jaar. Bedoeling is "de klank van elke stad op de zender te laten horen", zei programmadirecteur Kris Borgraeve donderdag bij de voorstelling van de zenders.

Sinds 27 mei zenden de radionetten al non-stop uit in Antwerpen, Brussel, Gent, Harelbeke, Leuven, Hasselt, Oostende, Brugge en Aalst. Vanaf 21 juni gaat de vaste programmatie van start. De zenders brengen tien volwaardige nieuwsuitzendingen, aangevuld met lokale reportages, maar profileert zich niet als nieuwszender. "We brengen een mix van hard nieuws en infotainment", luidt het. Het netwerk gaat regionaal ontkoppelen, maar de sfeer van de stad moet elk ander tijdstip duidelijk zijn, onder meer door jingles en plaatselijke reportages.

Be One is een initiatief van Emmis Belgium Broadcasting, een dochter van de Amerikaanse beursgenoteerde mediagroep Emmis Communications. Die is behalve in de Verenigde Staten actief in Hongarije. In haar portfolio zitten 27 radio- en zestien tv-stations.

Nu in het nieuws