Michelle Martin: schuldig aan opsluitingen kinderen

Print
Michelle Martin is schuldig bevonden aan bendevorming in verband met de ontvoering en opsluiting van kinderen. Ze is ook schuldig als mededader aan de tenlasteleggingen over de opsluitingen van Laetitia, Sabine, An, Eefje, Mélissa en Julie.
De jury heeft zelfs de verzwarende omstandigheid van doodsbedreigingen weerhouden tegenover Sabine, Laetitia, Julie en Mélissa. De jury antwoordde ook positief op de vraag of de opsluitingen waar ze aan meewerkte ook de dood tot gevolg hadden. Voor An en Eefje werd deze verzwarende omstandigheid niet weerhouden.
Wat die opsluiting betreft oordeelde de jury dat het aandeel van Michelle Martin dus kleiner was dan in die van Julie en Mélissa. Dat verandert echter niets aan de minimum- of maximumstraf die Martin zou kunnen worden opgelegd.
De jury heeft de pleidooien van de advocaten van Martin dus niet gevolgd. Zij hadden de medeplichtigheid in plaats van de mededaderschap gepleit voor de opsluitingen van Sabine, Laetitia, An en Eefje.
Het antwoord van de jury is ook "ja" wat betreft Martins medewerking aan de verkrachting van Yancka Mackova. Michelle Martin had bekend dat ze druppels Haldol in het eten van het meisje had gedaan.

Zij riskeert 20 jaar cel.

.

Nu in het nieuws