Jury acht Nihoul definitief onschuldig aan ontvoering Laetitia

Nihoul is vrijgesproken van elke betrokkenheid bij de ontvoeringen gepleegd door Dutroux en Lelièvre.

BR> Na een hernieuwde beraadslaging heeft de jury beslist dat Nihoul niet als medeplichtige betrokken was, noch bij de ontvoering of opsluiting van Laetitia Delhez, noch bij de bendevorming in verband met de ontvoeringen.

Dat heeft de assisenjury beslist na een nieuwe beraadslaging donderdagnamiddag. De voorzitster van de jury heeft de antwoorden in de assisenzaal voorgelezen. Nihoul is dus enkel schuldig bevonden aan de drugsfeiten.

Met dit oordeel zijn alle schuldvragen beantwoord. De beschuldigden zullen nu in de zittingszaal gebracht worden, waarna de griffier alle antwoorden opnieuw zal voorlezen.

Nadat de jury met 7 tegen 5 stemmen Nihoul schuldig achtte aan de ontvoering van Laetitia, sloot het Hof zich aan bij de 5 tegen-stemmers. Waarop het OM een nieuwe beraadslaging vroeg en de jury naar de kazerne werd teruggebracht, waar het dossier aanwezig was.

Volgende week wordt de strafmaat bepaald. Door wel schuldig te zijn bevonden aan bendevorming wat betreft de xtc-handel riskeert Nihoul alsnog 10 jaar cel.

Nu in het nieuws