Drie roeiers vervoegen selectielijst voor de Olympische Spelen

Print
Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité heeft woensdag drie roeiers toegevoegd aan de selectie voor de Olympische Spelen in Athene. Het gaat om skiffeur Tim Maeyens en de lichtgewicht dubbeltwee Wouter Van Der fraenen-Justin Gevaert.
Maeyens eindigde op de laatste olympische kwalificatieregatta in het Zwitserse Luzerne op de tweede plaats in de A-finale van de skiff en voldeed daarmee aan de IOC-normen. Ook het duo Van Der Fraenen en Gevaert plaatste zich tijdens dezelfde kwalificatieregatta. Zij finishten als vierde in de A-finale van de lichtgewicht dubbeltwee.

Het aantal geselecteerde atleten voor Athene komt daarmee op 33. Met de leden van de vier teams (4x100m vrouwen, mannen wielrennen op de weg, milatry en jumping) daar nog bij, komt men momenteel aan 48 of 49 (1 of 2 reserven voor de 4x100).
Donderdag maakt de Internatationale tennisfederatie zijn lijst met selecteerbare spelers bekend. Naast Justine Henin-Hardenne worden daarop ook de namen van Xavier Malisse en Olivier Rochus verwacht.

.

Nu in het nieuws