Probleemloos met wapen Frans vliegtuig in

Print
Een undercover agent heeft op twee Parijse luchthaven tien van de elf keer aan boord kunnen gaan van een vliegtuig terwijl hij gewapend was.
Dat is gebleken uit een onderzoek dat het parlementslid Charles de Couron had opgezet om aan te tonen dat beveiliging nooit 100 procent effectief is en veel geld wordt verspild met uitgebreide veiligheidsmaatregelen.
Het onderzoek werd in juli en augustus 2003 uitgevoerd op de luchthavens Charles de Gaulle en Orly. Een undercover agent, gewapend met nepexplosieven, messen of vuurwapens in zijn (hand-)bagage, kwam probleemloos door de veiligheidschecks bij tien binnenlandse vluchten. Alleen bij een vlucht van Parijs naar San Francisco werd hij aangehouden omdat hij een schaar in zijn handbagage had.
De resultaten van het onderzoek zijn in een vertrouwelijk rapport doorgegeven aan het ministerie van transport. Minister van transport Gilles de Robien verklaarde woensdag op de Franse televisie dat er sinds vorige zomer enorme vooruitgang is geboekt met het verbeteren van de beveiliging op vliegvelden.

.

Nu in het nieuws