Ansar-leden verdacht van beramen aanslag tijdens NAVO-top

Print
De Turkse politie heeft woensdagavond in Istanbul vier vermoedelijke moslimextremisten opgepakt die verdacht worden van het beramen van bomaanslagen tijdens de NAVO-top van 28 en 29 juni in Istanbul.
De vier zouden behoren tot Ansar al-Islam, een groep die verbonden is met Al-Qaida. De politie zegt ook materiaal voor het maken van bommen in beslag te hebben genomen.

De Turkse politie heeft met het oog op de NAVO-top waar ook de Amerikaanse president George Bush van de partij zal zijn de controles in het hele land opgevoerd. In de noordwestelijke stad Bursa werden vorige maand al zestien vermoedelijke Ansar-leden opgepakt die een bomaanslag tijdens de NAVO-top zouden voorbereiden. De politie denkt dat de vier die woensdagavond in Istanbul werden opgepakt banden hebben met de mensen die in Bursa zijn gearresteerd.

Voor de beveiliging van de NAVO-bijeenkomst worden dertigduizend leden van de politie en andere veiligheidsdiensten ingezet. In november kwamen bij aanslagen van een Turkse Al-Qaidacel op twee synagogen, een Londense bank en het Britse consulaat in Istanbul meer dan zestig mensen om het leven.

.

Nu in het nieuws