Dodental aanslag in Bagdad loopt op tot 35

Print
Bij een aanslag met een autobom op een wervingskantoor van de nieuwe Iraakse veiligheidsdiensten in Bagdad zijn donderdagochtend volgens het Iraakse ministerie van volksgezondheid 35 doden en 138 gewonden gevallen.
Een terreinwagen geladen met artilleriegranaten reed volgens ooggetuigen in op een rij mannen die voor het wervingskantoor stonden te wachten om zich aan te melden voor een baan bij een van de nieuwe veiligheidsdiensten. Het kantoor is gevestigd nabij het militaire vliegveld Muthanna bij het centrum van Bagdad. De klap was op kilometers afstand te horen.

De explosie richtte een bloedbad aan onder de wachtenden. Yas Khudair, een lid van het Iraakse civiele verdedigingskorps, zei dat de slachtoffers "arme mensen" waren die werk zochten om hun gezinnen te onderhouden. Een Amerikaanse legerwoordvoerder zei dat de meesten net uit een bus waren gestapt.

De aanslag is de zoveelste in een reeks op coalitietroepen en hun Iraakse bondgenoten. De coalitieautoriteiten hebben gewaarschuwd voor een toename van het geweld in de aanloop naar de machtsoverdracht aan een Iraakse regering op 30 juni aanstaande.

De Britse minister van buitenlandse zaken Jack Straw noemde de aanslag "een directe aanval op het Iraakse volk". Hij zei dat de coalitie noch het Iraakse volk zich zal laten afschrikken en dat de machtsoverdracht hoe dan ook doorgaat.

.

Nu in het nieuws