Logo's geven startsein Nationaal Park Hoge Kempen

Print
Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland heeft donderdag de logo's van het Nationaal Park Hoge Kempen voorgesteld.
Het betreft een algemeen logo en vijf logo's die de zogenaamde toegangspoorten van het grootste Vlaamse bos- en natuurgebied markeren.
Met de voorstelling van de logo's kan er op korte termijn werk gemaakt worden van het uitwerken van recreatieve fiets- en wandelroutes in het Nationaal Park Hoge Kempen, zo zei projectleider Johan Van Den Bosch donderdag in Genk bij de voorstelling van de logo's.
Vanaf volgende week zullen bezoekers onder meer een fietskaart kunnen krijgen waarin routes op het domein uitgestippeld werden. Van Den Bosch liet voorts weten dat de plannen voor een wandelwegennetwerk wellicht nog deze zomer bekend zullen gemaakt worden.
Het Nationaal Park Hoge Kempen is ruim 5.700 hectare groot en ligt op het grondgebied van de gemeenten As, Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Lanaken, Zutendaal en Genk. Met de verwezenlijking van het Nationaal Park Hoge Kempen worden de bossen en Vlaamse natuurreservaten zoals de Mechelse Heide en de Ziepbeekvallei aan elkaar gesmeed tot één geheel.
Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland heeft de opdracht gekregen om een Masterplan voor het park op te stellen. De bedoeling is om stapsgewijs een aaneengesloten natuurgebied te creëren dat als publieke eigendom door de Vlaamse overheid beheerd wordt.

.

Nu in het nieuws