Jury in zaak-Dutroux is er uit

Print
De twaalf juryleden in het proces tegen Marc Dutroux zijn tot een oordeel over de schuld of onschuld van de vier beklaagden gekomen, zo heeft een woordvoerder van het hof van assisen in Aarlen donderdag meegedeeld.
De uitspraak wordt om 14.00 uur verwacht. De juryleden hadden zich in een militaire kazerne van de buitenwereld afgezonderd om zich over de 243 punten tellende aanklacht te beraden. Zij moeten eerst naar de rechtbank in Aarlen terugkeren.

De beslissing zal buiten aanwezigheid van Dutroux en de drie medebeklaagden aan de rechtbank worden meegedeeld. Vervolgens zal de uitspraak aan de vier verdachten worden voorgelezen.

Als Dutroux, Michelle Martin, Michel Lelièvre en Michel Nihoul schuldig worden bevonden, krijgen alle partijen de kans om zich over de strafmaat uit te spreken, waarna de jury en de drie rechters zich terugtrekken om die te bepalen. Dat zal naar verwachting uren of dagen duren.

Dutroux riskeert levenslange opsluiting. Martin en Lelièvre kunnen maximaal dertig jaar en Michel Nihoul maximaal twintig jaar gevangenisstraf krijgen.

.

Nu in het nieuws