FIA GT: Duitsers Bartels/Alzen winnen in Brno

Print
Michael Bartels en Uwe Alzen (Saleen) hebben zondag in het Tsjechische Brno de vijfde manche om het FIA GT-kampioenschap gewonnen. Het was de tweede zege van het seizoen voor het Duitse duo. Zij hadden aan de finish een kleine halve minuut voor op Karl Wendlinger en Jaime Melo (Ferrari Maranello 575). De leiders in de tussenstand van het kampioenschap, Luca Capellari en Fabrizio Gollin, namen met hun Ferrari Maranello 550 de derde podiumplaats in.
De drie Belgen die zondag startten bereikten ook de finish. Maar enkel Bert Longin kon punten pakken. Longin eindigde als achtste, na een voor hem tumultueuze race. "We vertrokken van op de negende plaats, maar ik werd onmiddellijk aangetikt zodat ik vijf plaatsen verloor. "We hebben nog een goede inhaalrace gedaan, maar meer dan een achtste plaats zat er niet in. Ik pak slechts één WK-punt, mijn teamgenoot Wendlinger finishte als tweede. Dit toont aan dat de wagen wel potentieel heeft."

Anthony Kumpen mocht starten vanop de tweede rij. "Dat is het beste nieuws van het weekend. Mijn teamgenoot Ruberti werd door een concurrent van de baan geduwd. De wagen belandde in de zandbak en moest als laatste terug de baan op. Half juni staan de 24 uur van Le Mans op het programma. Ik werk hard om een stuur te vinden." Kumpen en zijn maats eindigden uiteindelijk op een teleurstellende elfde plaats.

Autosportjournalist en rijder Stéphane Lemeret werd negende. "Ik ben heel blij dat ik het er goed vanaf gebracht heb, hoewel het bochtige circuit van Brno niet echt mijn lievelingsomloop is. Ik verkies veruit snelle circuits als Francorchamps. Ik wacht dus met ongeduld op de 24 uur, waar we zeker een rol kunnen spelen. Onze auto blijkt immers heel betrouwbaar en mijn teammakkers hebben heel wat ervaring."

De zesde wedstrijd van het FIA GT kampioenschap wordt eind juni gereden op het circuit van Donington.
Nu in het nieuws