EK snooker: Wendy Jans zeker door, Jim Spapen bijna

Print
Op het EK snooker in Wenen is onze landgenote Wendy Jans zeker van haar plaats in de achtste finales. De Limburgse overklaste Eva Auns uit Estland en won ook haar derde wedstrijd met 3-0. Jans liet haar tegenstreefster slechts 37 punten tegenscoren. Jim Spapen, die verrassend verloor van de Hongaar Ede Dunaï met 2-4, won zijn vierde wedstrijd van de Cyprioot Kyriakos Kyriacou met 4-2. Met drie winstpartijen op vier heeft de Antwerpenaar bijna zijn plaats bij de laatste 32 te pakken.
Yvan Van Velthoven zal nog enkele wedstrijden moeten winnen. Tegen de Ier Rodney Goggins, één van de kanshebbers, speelde de Antwerpenaar een goede wedstrijd. De meervoudige Belgische kampioen lukte breaks van 59, 41 en 43, maar moest het in het ultieme frame afleggen.

Bij de veteranen is Yvan Leus op weg om zich te plaatsen. Hij zette de Cyprioot Bambos Kouzis met 3-1 aan de kant. Leus heeft nu zijn twee wedstrijden gewonnen. Guido Wuyts versloeg in een spannende wedstrijd de Oostenrijker Clausdieter Franschitz met 3-2 en heeft twee overwinningen uit drie wedstrijden achter zijn naam. Voor Bavo Vandezande ziet het er slecht uit nadat de Belgische kampioen van 2003 met het kleinste verschil zijn meerdere moest erkennen in de Zweed Neils Bohling.
Nu in het nieuws