Proces tegen Michael Jackson begint op 13 september

Print
De Amerikaanse popster Michael Jackson zal zich reeds in september voor de rechtbank moeten verantwoorden in verband met betichtingen over kindermisbruik.
Bij een hoorzitting in het Californische Santa Maria stelde rechter Rodney Melville 13 september als begindatum van het proces tegen de King of Pop vast. Toch hield hij rekening met de mogelijkheid van verdaging.

Tegen de 45-jarige Michael Jackson zijn er tien aanklachten omtrent seksueel misbruik vorig jaar van een toen dertienjarige jongen. De popster pleitte "onschuldig" op alle punten.

De advocaat van Wacko Jacko dringt aan op een latere begindatum voor het proces. Het openbaar ministerie heeft hem immers nog niet belangrijke documenten, getuigenverklaringen en bewijsmateriaal overhandigd. Die heeft hij nodig voor de verdediging van zijn zingende en dansende cliënt.

Michael Jackson werd in verband met de zaak in november gearresteerd. Hij kwam na het betalen van een borgsom van drie miljoen dollar na ondervraging weer vrij. Zijn verdediging wil nu een lager bedrag, met als maximum 450.000 dollar.

Maar het parket vreest dat de popster bij een lagere borg op de vlucht zou slaan voor het gerecht. Hij is populair in vele landen van Europa, Afrika en het Verre Oosten, ook landen die geen uitleveringsverdrag met de VS hebben. De rechter wil later over het niveau van de borgsom beschikken.

Juridische deskundigen menen dat Michael Jackson tot 29 jaar gevangenis boven het hoofd hangt.
Nu in het nieuws