Urbanus ereburger van Galmaarden

Print
Het gemeentebestuur van Galmaarden heeft Urbanus zaterdagavond de titel van ereburger overhandigd. Dat gebeurde tijdens een door circa 1.200 personen bijgewoonde bijeenkomst waarop de gemeente tevens de overname vierde van het voormalig provinciaal cultureel centrum Baljuwhuis. Urbanus, die in deelgemeente Tollembeek woont, kreeg het ereburgerschap niet enkel om de uitstraling die hij Galmaarden bezorgt, maar vooral uit dankbaarbeid voor hetgeen hij in de gemeente doet.
"We kunnen steeds op zijn medewerking rekenen. Zo is er de gemeentelijke cultuurprijs Bronzen Urbanus, werkte hij recent mee aan een benefiet voor slachtoffers van een woningbrand en was hij peter van een actie voor kankerpatiëntjes van de kindergemeenteraad", aldus burgemeester Pierre Deneyer (CD&V). Als geschenk kreeg Urbanus vier exemplaren van het kippenras Mechelse Koekoek.

Galmaarden nam het Baljuwhuis, dat in de lokale culturele wereld een belangrijke rol speelt, over van de provincie Vlaams-Brabant voor 1,2 miljoen euro. In deze prijs is ook de tuin en enkele bouwpercelen begrepen. Twee personeelsleden blijven verder in dienst.

Sinds de gemeente begin dit jaar eigenaar is geworden van het Baljuwhuis werden de overnachtingen en de fietsverhuur stopgezet. Het aantal activiteiten dat er georganiseerd wordt is sindsdien wel fors gestegen.
Nu in het nieuws