Moeder laat dochter doodhongeren

Het openbaar ministerie in Oostenrijk heeft donderdag een vrouw in hechtenis laten nemen wier dochter maandag dood in bed werd aangetroffen. Het 17-jarige meisje was omgekomen van de honger. De toedracht is nog onbekend.

AP Ned

De vrouw wordt verdacht van moord of verwaarlozing van een hulpbehoevende met de dood tot gevolg. De vrouw heeft zich woensdag vrijwillig in een psychiatrische kliniek laten opnemen. Volgens de artsen is ze in de war. De drie broers van het meisje zijn ondergebracht bij hun grootouders.

Tegen de politie heeft de vrouw gezegd dat zij zondag nog met haar dochter op het terras had gezeten, en dat alles toen in orde was. De lijkschouwing heeft uitgewezen dat dat onmogelijk is: toen zij werd gevonden was het meisje al dagen dood.

De moeder lijdt aan godsdienstwaan. Aan een verhoor door de politie maakte ze een einde met de mededeling dat God haar had opgedragen niets meer te zeggen. De vrouw is gescheiden van haar man. Het gezin volgde een streng veganistisch dieet. Het meisje kampte met darmproblemen die het gevolg waren van anorexia en ging al sinds meer dan een jaar niet meer naar school.