Bruiloften worden staatszaak in Jammu en Kasjmir

Print
Niet de familie van de bruid of die van de bruidegom, maar de overheid in de Indiase deelstaat Jammu en Kashmir zal voortaan beslissen hoeveel mensen er op het huwelijksfeest worden uitgenodigd en wat er op het menu zal staan.
Dat schrijft woensdag het Engelstalige Indiase dagblad The Hindustan Times.

Een huwelijk in Kasjmir is een kostelijke grap. Er worden tussen de 500 en de 1000 gasten uitgenodigd die elk, afhankelijk van de financiële mogelijkheden van de gastheer, op zijn minst zo'n 10 tot 20 gangen voorgeschoteld krijgen.
In een poging om deze excessen enigszins onder controle te houden, heeft de overheid de huwelijksfeesten aan een wet onderworpen die haar toelaten om het aantal gasten en de hoeveelheid bereid eten te regelen.

Officieel wil de overheid hiermee de massale voedselverspilling een halt toeroepen en de financiële druk verlichten op armere mensen die zich verplicht voelen om ook zo'n uitgebreid feest te organiseren. Volgens de Essential Commidities Act van 1955, waar dit jaar opnieuw een beroep op gedaan wordt, is de hoeveelheid rijst en vlees die op een huwelijksfeest kan worden klaargemaakt beperkt tot elk 45 kg. Het aantal gasten mag niet meer dan 200 bedragen.
Er mogen ook geen feestjes georganiseerd worden binnen een tijdsperiode van 15 dagen rond het huwelijk en het dichtstbijzijnde politiebureau moet 10 dagen voor het huwelijk over het feest ingelicht worden.

Een team, dat zal bestaan uit leden van de politie en het departement Consumptiezaken, zal op alle huwelijken toezien. Wie deze regels doorbreekt, kan een gevangenisstraf oplopen van maximum drie jaar.
MEEST RECENT