Duitse scholieren voor rechter wegens mishandelingen

Print
In het stadje Hildesheim in Noord-Duitsland is dinsdag het proces begonnen tegen elf jongeren die beschuldigd zijn van het mishandelen en vernederen van een medescholier. De groep legde de mishandelingen vast op video.
De elf, in de leeftijd van 16 tot 18 jaar, hebben zich volgens het openbaar ministerie gedurende een periode van drie maanden schuldig gemaakt aan het mishandelen van een 17-jarige medeleerling aan een instituut voor lager beroepsonderwijs. De jongen werd onder meer geslagen, gedwongen om kalk en sigaretten te eten en moest herhaaldelijk zijn geslachtsdelen laten zien, aldus de aanklagers.
De mishandelingen, die twee tot drie keer per week plaatsvonden, zijn vastgelegd op video en kwamen aan het licht toen het slachtoffer een leraar informeerde over de mishandelingen toen deze vroeg naar de blauwe plekken en schrammen die de jongen had. De op video vastgelegde mishandelingen zijn in februari uitgezonden door de Duitse televisie. Alle verdachten hebben een bekentenis afgelegd.
MEEST RECENT