Justine Henin-Hardenne start tegen Testud op Roland Garros

In Parijs is vrijdag geloot voor de eerste ronde van Roland Garros, het Grand Slam-toernooi dat maandag van start gaat. Titelverdedigster Justine Henin-Hardenne (WTA 1) neemt het daarin op tegen de Française Sandrine Testud.

Belga

De als eerste geplaatste Waalse start als favoriete aan de wedstrijd, maar na haar inactiviteit en gezien de lange staat van dienst van Testud, had Henin-Hardenne het beter kunnen treffen. Testud is dan wel teruggezakt naar de 312e stek op de wereldranglijst, voor eigen publiek zal het gewezen nummer 9 van de wereld (februari 2000) maar al te graag nog eens een keertje willen uithalen. De 32-jarige Française (1m76, 68 kg) bereikte in het verleden al tweemaal de achtste finales in Parijs (1998 en 2001).

Testud kondigde na Wimbledon 2002 haar afscheid aan en beviel op 19 februari 2003 van een dochtertje, Isabella. Eind oktober 2003 kondigde ze alweer haar comeback aan. Testud, die in februari met de buikspieren sukkelde, won dit seizoen nog maar één wedstrijd: op het WTA-toernooi in Doha wipte ze de Spaanse Magui Serna. In de tweede ronde was haar landgenote Nathalie Dechy te sterk. In haar volgende drie toernooien ging ze er telkens in de eerste ronde uit: Berlijn (Zuluaga), Rome (Sanchez-Lorenzo) en Straatsburg (Loit).

Henin-Hardenne speelde al vijf maal tegen Testud en leidt met 3-2. De laatste ontmoeting tussen de twee dateert al van in 2001.

Henin-Hardenne won toen in de halve finales van het WTA-toernooi in Filderstadt in twee sets: 6-3 en 7-6 (7/3). De twee speelden wel nog nooit eerder tegen elkaar op gravel.