Belgisch vorstenhuis in stijl naar huwelijk Spaanse kroonprins

Op de huwelijksplechtigheid van kroonprins Felipe van Spanje met Letizia Ortiz Rocasolano zaterdag zal een aantal leden van het Belgische vorstenhuis kleding dragen die ontworpen is door Edouard Vermeulen van het Brusselse modehuis Natan.

Belga

Koningin Paola zal gekleed zijn in een jurk in mousseline bedrukt met rode multikleurige bloemen, model ras du cou met doorschijnend effect aan de halsuitsnijding en volants onderaan. Zij draagt verder een strogele mantel, een grote broche met steentjes die herinnert aan de bloem van de bedrukte stof en wijnrode accessoires.

Prinses Mathilde draagt een lichtblauwe mantel in gabardine van zwarte zijde, met hoog ingezette taille en boothals, in jaren zestig stijl. De mouwen zijn bezet met kristallen steentjes van transparante kleuren tot turkoois. Ze draagt een rok in marmergroene mousseline geassorteerd op de kleuren van de pareltjes. Ook de schoenen zijn bezet met bijpassende steentjes.

Prinses Claire draagt een trench met een grote kraag in metaalkleurige zijde, versierd met veelkleurige bloemen op een beigeroze fond, en een jurk in parelroos linnen geassorteerd op de mantel.

Ook prinses Maxima van Nederland en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg zijn gekleed door het Brusselse couturehuis.

Nu in het nieuws