Emile Mpenza voor vier jaar naar Hamburg

Emile Mpenza heeft maandag een contract voor vier jaar getekend bij het Duitse SV Hamburg.

Belga

De aanvaller van Standard, met 21 doelpunten de tweede beste schutter in de Belgische competitie, keert dus na amper één seizoen al terug naar de Bundesliga, waar hij tot augustus van vorig jaar uitkwam voor Schalke 04. De spits tekende in het tussenseizoen een contract voor drie jaar bij Standard.

De 25-jarige speler, die voor onbepaalde tijd niet meer wil uitkomen voor het nationale team, verhuisde in januari 2000 voor 8,5 miljoen euro van Moeskroen naar Schalke 04. Hij verliet die club vorig jaar voor amper 1,5 miljoen euro. Voor Mpenza bij Moeskroen speelde was hij nog actief bij Kortrijk, in tweede klasse.

Mpenza was al twee weken rond met Hamburg, maar Schalke 04 lag dwars. Maandag zou er dan eindelijk een akkoord uit de bus zijn gekomen. Met de transfer zou een bedrag tussen de 2 en 2,5 miljoen euro zijn gemoeid. Mpenza zelf zou maandelijks 110.000 euro opstrijken.

Emile Mpenza wordt normaal dinsdag voorgesteld door zijn nieuwe club. Hamburg is met nog één speeldag te gaan achtste in de Bundesliga.

Vastgoed

Jobs in de regio