EK kano-kajak: Maesen en Santy naar halve finales

De twee Belgische kajakkers Bob Maesen (K1 1000 m) en Petra Santy (K1 500 m) plaatsten zich donderdag op de openingsdag van het Euro 2004 in het Poolse Poznan vlot voor de halve finales.

Belga

Maesen sloot zijn voorwedstrijd af als derde met een zevende tijd op 37 deelnemers (uit evenveel landen). In zijn race moest de Limburger zich gewonnen geven voor de Britse winnaar Tim Brabants, de nummer vijf van het WK en zo al zeker van de Spelen in Athene, en de Duitser Andreas Ihle. Maesen bleek wel sneller dan de Pool Adam Seroczynski en de Israëliër Roei Yellin, respectievelijk zesde en achtste op het WK 2003 en dus ook al zekere Olympische deelnemers. Na zijn knappe voorwedstrijd mag de Neerpeltenaar van een finaleplaats dromen, en als hij dat hard maakt, wenkt meteen ook een Olympisch ticket voor Athene, waar hij dan zowel in de K1 als de K2 zou mogen starten.

Petra Santy trok die positieve trend met een knappe tweede plaats in haar voorwedstrijd door. De 21-jarige Zwevegemse moest zich enkel gewonnen geven voor de thuisvaarster Beata Mikolajczyk. Petra finishte binnen een seconde en bleek daarmee de derde snelste van de 21 deelneemsters. Petra zit daarmee in de halve finale, een race die ze vrijdag om 16u10 moet peddelen. Bob Maesen weet dan al of hij in de A-finale zit, want die vaart zijn halve finale al om 9u00.

Nu in het nieuws