Schutter maait vier cafébezoekers neer

In Sint-Pauwels, een deelgemeente van Sint-Gillis-Waas, heeft de 24-jarige Wim Felix uit De Klinge woensdagnacht omstreeks 1 uur een aantal bezoekers van café Pit-Stop beschoten. Eddy Martens (35), broer van de cafébaas, kwam om het leven.

ghouben

BR> Drie andere personen raakten gewond.

De schutter nam het niet dat hij en zijn vrienden uit het café waren gezet wegens drugsgebruik. Wim Felix zit voor het Vlaams Blok in de gemeenteraad van Sint-Gillis-Waas.

Voor de karaoke-avond die er plaatsvond, zat er woensdagavond zo’n honderd man in café Pit-Stop. Op een gegeven moment kregen een paar bezoekers te horen dat ze buitenvlogen omdat ze drugs gebruikten.

“Een van hen dreigde dat hij zich zou komen wreken”, vertelt een ooggetuige. “Ik schiet jullie allemaal kapot! riep hij. Daarna stoof hij weg op zijn motorfiets.” Uit vrees voor rellen hield een aantal mensen voor het café de wacht. “We dachten dat de man zou terugkomen met nog meer vrienden, om herrie te schoppen. Maar even later stond hij in zijn eentje aan de overkant van de straat met een pistool te zwaaien. Plots loste hij lukraak een tiental schoten in de richting van het groepje dat voor het café stond.”

Toen vier slachtoffers in elkaar waren gezakt, renden enkele getuigen op de schutter af. “Dat was gevaarlijk, want hij dreigde nog met zijn pistool. Pas toen zijn lader leeg bleek, konden we hem overmeesteren en op de grond gooien.”

Twee oudere omstaanders, onder wie een politieman die in de buurt woont, moesten tussenbeide komen om te verhinderen dat de dader werd gelyncht. Eddy Martens,de broer van de cafébaas, kreeg een kogel in de borst en overleed korte tijd later. De drie andere slachtoffers liggen in het ziekenhuis. Een van hen, een jongen van 17, verloor een oog.

Nu in het nieuws